Skip to content Skip to footer

h Pirelli Κερδiζει τον 82 τIτλο στο Παγκ. ΠρωτAθλημα Motocross

ΠρωταθλητHς ο Jorge Prado με Pirelli

To 2024 ήταν μια σεζόν της οποίας οι νίκες σχεδόν μονοπωλήθηκαν από αναβάτες εξοπλισμένους με ελαστικά Pirelli Scorpion MX32, που κέρδισαν 19 από τα 20 GP του Παγκοσμίου, κατακτώντας 18 pole positions και νικώντας σε 37 από τους 40 αγώνες!

Στο τελευταίο Grand Prix της σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Motocross FIM 2024, ο Jorge Prado (RedBull GasGas Factory Racing) στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην πιο δημοφιλή κατηγορία MXGP, έναν τίτλο που κέρδισε επίσης χάρη στην απόδοση του ελαστικού Pirelli Scorpion MX32 με μοτοσυκλέτα μια GasGas MC 450F.

Η επιτυχία του Prado είναι ο 82ος παγκόσμιος τίτλος μοτοκρός για την Pirelli. Πρόκειται για μια σεζόν-ρεκόρ για τη μάρκα και τους αναβάτες της, αφού κέρδισε 19 από τα συνολικά 20 Grand Prix, με 18 pole position.

Με άλλα λόγια το χρυσό μετάλλιο βρισκόταν σχεδόν πάντα στα χέρια των αναβατών της Pirelli. Η τελική κατάταξη του πρωταθλήματος είδε ακόμη και ένα πλήρες βάθρο με ελαστικά της Pirelli: ο Jorge Prado, ο Tim Gajser (ομάδα HRC), δεύτερος και ο Jeffrey Herlings (Red Bull KTM Factory Racing) τρίτος.

Μετά από ένα πρωτάθλημα είκοσι GP, που παίχτηκε μέχρι την τελευταία στιγμή, ο παγκόσμιος τίτλος MXGP κρίθηκε στην Ισπανία στο Castile la Mancha GP στην πίστα Cozar, όπου ο Ισπανός Jorge Prado έφτασε με πλεονέκτημα επτά πόντων έναντι του Σλοβένου Tim Gajser.

Μετά τα προκριματικά του Σαββάτου, το προβάδισμα του Prado στο πρωτάθλημα έναντι του Gajser είχε αυξηθεί κατά δύο βαθμούς, αλλά απέμεναν δύο σκέλη του πρωταθλήματος την Κυριακή που έκριναν τη μοίρα του βάθρου της σεζόν:  όντας πρώτος στο πρώτο σκέλος και τέταρτος στο δεύτερο, ο Prado συγκέντρωσε στο τέλος δέκα βαθμούς περισσότερους από τον Gajser, κατακτώντας τον τέταρτο παγκόσμιο τίτλο του, ύστερα από αυτούς που είχε κερδίσει το 2018 και το 2019 στο MX2, και πέρσι στο MXGP, πάλι με ελαστικά Pirelli.

Leave a comment

Call Now Button