Skip to content Skip to footer

Πeντε παγκoσμιοι τiτλοι enduro κερδhθηκαν με Ελαστικa Metzeler

Ο Josep Garcia είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής στις κατηγορίες EnduroGP και Enduro1, ενώ οι Andrea Verona, Brad Freeman και Manuel Verzeroli είναι οι νικητές των τίτλων Enduro2, Enduro3 και Youth αντίστοιχα
Το Σαββατοκύριακο, η σεζόν 2024 του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM EnduroGP έκλεισε επίσημα σε γαλλικό έδαφος, με τους αναβάτες εξοπλισμένους με ελαστικά Metzeler MCE 6 Days Extreme να κερδίζουν πέντε παγκόσμιους τίτλους.

Το τέλος της σεζόν βρίσκει τον Josep Garcia Παγκόσμιο Πρωταθλητή στις κατηγορίες EnduroGP και Enduro1 και τους Andrea Verona, Brad Freeman και Manuel Verzeroli νικητές των τίτλων Enduro2, Enduro3 και Youth αντίστοιχα.

Η πόλη Brioude ήταν η σκηνή του τελευταίου αγώνα της σεζόν με έναν αγώνα που διοργανώθηκε αριστοτεχνικά για την περίσταση από το Brioude Motoclub σε συνεργασία με τον επιθεωρητή πίστας Maurizio Micheluz.

Το πολυαναμενόμενο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο του GP Γαλλίας ξεκίνησε την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου με το γεμάτο Super Test που ξεκίνησε επίσημα το τελευταίο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο της σεζόν EnduroGP 2024.

Η αγωνιστική διαδρομή του έβδομου γύρου σε γαλλικό έδαφος, όπου οι αναβάτες μας αγωνίστηκαν, ξεκίνησε με ένα Cross Test μήκους 5,4 χιλιομέτρων σε μια κλασική κοιλάδα της γαλλικής παράδοσης enduro, που εναλλάσσεται με ένα μέρος της διαδρομής. Ακολούθησε μια δοκιμή Enduro 6,8 χιλιομέτρων, η οποία χαρακτηρίστηκε από μαλακό και λασπώδες έδαφος που έγινε ιδιαίτερα δύσκολο από την παρουσία ορισμένων διαδρομών και, στο τέλος, μια ειδική δοκιμή Extreme 1,8 χιλιομέτρων, η οποία ήταν ως επί το πλείστο φυσική αλλά με ορισμένα τεχνικά τμήματα.

Ο Josep Garcia (Red Bull KTM Factory Racing) στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής το Σάββατο μετά τη νίκη του στην κατηγορία EnduroGP. Η δεύτερη τελική θέση πήγε στον Βρετανό αναβάτη Steve Holcombe (Honda RedMoto Racing Enduro Team) ο οποίος τερμάτισε δεύτερος δύο φορές. Μια εξαιρετική δεύτερη ημέρα για τον Brad Freeman (Team Beta Factory Enduro) τον είδε να κερδίζει την τελευταία ημέρα του διαγωνισμού. Η τελική κατάταξη της κατηγορίας EnduroGP βρίσκει στις τέσσερις πρώτες θέσεις όλους τους αναβάτες εξοπλισμένους με ελαστικά Metzeler MCE 6 Days Extreme.

Ο Josep Garcia (Red Bull KTM Factory Racing) ολοκλήρωσε ένα εξαιρετικό Σαββατοκύριακο κερδίζοντας επίσης τον παγκόσμιο τίτλο στην κατηγορία E1. Ο Ισπανός αναβάτης κέρδισε την πρώτη μέρα και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου την τελευταία ημέρα. Ο τίτλος του παγκόσμιου πρωταθλητή πηγαίνει στον Steve Holcombe (Honda RedMoto Racing Enduro Team) που πάλεψε μέχρι την τελευταία ειδική διαδρομή σε μια προσπάθεια να επιτύχει τη νίκη.

Με τον τίτλο στην τσέπη του από το προηγούμενο GP στην Ουαλία, ο Andrea Verona (Gas Gas Factory Racing) κέρδισε και τις δύο αγωνιστικές ημέρες στο Brioude. Ήταν μια εξαιρετική εμφάνιση την πρώτη ημέρα του αγώνα και για τον Samuele Bernardini (Honda RedMoto Racing Enduro Team), με τον ίδιο να παίρνει επάξια τη δεύτερη θέση σε γαλλικό έδαφος. Ο Nathan Watson (Team Beta Factory Enduro) συνετρίβη στην τελευταία ειδική διαδρομή που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο. Η τελική κατάταξη του πρωταθλήματος εδώ έχει επίσης αναβάτες με ελαστικά Metzeler στις τρεις πρώτες θέσεις.

Το Σάββατο, ο Brad Freeman (Team Beta Factory Enduro) στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κατηγορία E3. Ο Βρετανός αναβάτης ολοκλήρωσε τη σεζόν του παγκόσμιου πρωταθλήματος με άλλο ένα υπέροχο ένα-δύο.
Στην κατηγορία Youth Enduro, ο Pietro Scardina (Fantic Racing Junior Team) σημείωσε ένα υπέροχο διπλό και στο τέλος του γαλλικού GP ήταν δεύτερος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο πρωταθλητής της κατηγορίας Νέων, Manuel Verzeroli, με τον τίτλο ήδη στην τσέπη του κατά τη διάρκεια του γαλλικού Σαββατοκύριακου, παρατάχθηκε στην κατηγορία Junior με καλά αποτελέσματα.

Οι επιτυχίες που σημειώθηκαν με ελαστικά Metzeler ήταν αυτές που πέτυχε στο FIM Junior 1 Enduro World Cup ο Kevin Cristino (Fantic Racing), ο οποίος κέρδισε τον τίτλο με μόλις ένα βαθμό εις βάρος ενός άλλου αναβάτη εξοπλισμένου με Metzeler, του Manolo Morettini (Honda RedMoto Racing Enduro Team) μετά από ένα μακρύ και συναρπαστικό αγωνιστικό Σαββατοκύριακο.


Αποτελέσματα ( Οδηγοί METZELER με bold):


EnduroGP
GARCIA Josep p.247
HOLCOMBE Steve p.223
VERONA Andrea p. 223
FREEMAN Brad p.180


Enduro1
GARCIA Josep p.262
HOLCOMBE Steve p.256

PICHON Zachary p.198


Enduro2
VERONA Andrea p.277
BERNARDINI Samuele p. 198
WATSON Nathan p.182


Enduro3
FREEMAN Brad p.255

MCDONALD Hammish p. 210
CAVALLO Matteo p.199

Youth Enduro
VERZEROLI Manuel p.210
SCARDINA Pietro p.200

DAGNA Romain p.185


Leave a comment

Call Now Button